Opus 16 Concert

De Bombardon
t/m
Opus 16 Concerten

Let’s go to the Ballet met pianisten Michelle Powell en Aude St-Pierre: een concert voor vier handen aan één piano op zondag 11 november in Heythuysen.

Opus 16 Concerten presenteert Aude St-Pierre en Michelle Powell op zaterdag 11 november in Heythuysen met hun concertprogramma voor vier handen, met de grote balletstukken van Tchaikovsky: het zwanenmeer en de notenkraker. In dit programma presenteren zij deze beide werken, in arrangementen voor 20 vingers.

De notenkraker zorgt er direct voor dat u in de kerststemming komt, met klassiekers als ‘the Sugar Plum Fairy’ en ‘the Waltz of the Flowers’. Het zwanenmeer is een tragisch ballet vol prachtige, zeer beeldende melodieën. Om het programma compleet te maken worden delen uit Romeo en Julia, de schone slaapster en Petrushka gespeeld.

Geboren in Montreal, Canada, behaalde Aude St-Pierre haar Mastertitel in de klas van pianiste Nina Tichman aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln, where ze nu ook lesgeeft en instrumentale pedagogiek studeert en werkt met historische toetsinstrumenten. Ze werd uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende masterclasses, waar ze de eer had samen te werken met beroemde artiesten als Menahem Pressler, Jacques Rouvier, Emanuel Ax, Pascal Devoyon en Claudio Martinez-Mehner. Aude werd een beurs van het Deutschlandstipendium toegekend en won verschillende prijzen bij nationale en internationale piano- en kamermuziek competities.

Als solist speelde ze met orkesten als Montreal Symphony Orchestra, het Orchestre symphonique des Jeunes de la Montérégie, het Orchestre symphonique du Conservatoire de musique de Montréal, het Musique Avenir ensemble en het Toruń Symphony Orchestra. Ze treedt op in verschillende landen in Europa, zoals Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen en Nederland; en in Noord Amerika, en heeft in bekende zalen gespeeld, waaronder New York’s Carnegie Hall, het National Arts Center van Canada en het Place des Arts in Montreal.

Michelle Powell is bekend vanwege haar dynamische en opwindende optredens. Ze verbindt zich met haar publiek op een persoonlijke en ontroerende manier. Ze ontving talrijke prijzen en is gelauwerd als winnares van Prix d’Europe, de Helene Roberge Competition (ARAM), de Canadian Music Competition, de Kiwanis Competition, de Shean Competition en de University of Alberta Concerto Competition. Zij trad op door heel Canada en eveneens in Nederland, Zwitserland, Duitsland, Kroatië, Spanje, Italië en Frankrijk. Ze speelt regelmatig als kamermuzikant en is recentelijk lid geweest met Windara duo in Parijs. Ze is de artistiek directrice van Opus 16 Concerten, in Limburg.

Reserveer je kaarten via opus16concertenatgmail.com
Locatie: De Bombardon Heythuysen
Datum en tijd: 11 november 2018, 11.00 uur.  Toegang: € 10

www.michellepowellpianist.com/opus16 
www.facebook.com/opus16concerten
 

Meer info? Neem contact met ons op!