Opus 16

De Bombardon
t/m
Niek Starmans
Michelle Powel
Opus 16 Concerten

Opus 16 Concerten presenteren Niek Starmans (saxofoon) en Michelle Powell (piano) op zondag 14 oktober in De Bombardon met hun concertprogramma als duo Starmans/Powell: Dance!

In dit programma hoor je dansen van onder andere Johann Sebastian Bach, Erwin Schulhoff, Walter Hartley en William Albright. Van een jazz tango die niet zou misstaan in een jaren ’30 jazzclub, een Sarabande uit de barok, een typische Zuid-Amerikaanse Merengue tot een moderne ‘Mad Dance’. Bewegen op muziek zit diep geworteld in ons oerinstinct. De allereerste vormen van muziek waren onlosmakelijk verbonden met dans, in de middeleeuwen werd muziek veel gebruikt om dans te begeleiden en tegenwoordig wordt er bij elk genre van muziek wel op een of andere manier gedanst. Laat je meevoeren door de (klassieke) wereld van de dans! 

Niek Starmans studeerde bij het wereldberoemde Raschèr Saxophone Quartet en behaalde zijn Master of Music bij Andreas van Zoelen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2015 richtte hij het BRON saxofoonkwartet op en daarmee won hij in 2016 de Toonzaal Ensemble Prijs. Naast het saxofoonkwartet speelt hij in diverse kamermuziekensembles en is hij actief als orkestmusicus. Zo was hij jarenlang saxofonist van het Nationaal Jeugd Orkest. Ook is hij gastdocent aan de Academy of Music and Performing arts in Tilburg en geeft hij privé saxofoonles. 

Michelle Powell is bekend vanwege haar dynamische en opwindende optredens. Ze verbindt zich met haar publiek op een persoonlijke en ontroerende manier. Ze ontving talrijke prijzen en is gelauwerd als winnares van Prix d’Europe, de Helene Roberge Competition (ARAM), de Canadian Music Competition, de Kiwanis Competition, de Shean Competition en de University of Alberta Concerto Competition. Zij trad op door heel Canada en eveneens in Nederland, Zwitserland, Duitsland, Kroatië, Spanje, Italië en Frankrijk. Ze speelt regelmatig als kamermuzikant en is recentelijk lid geweest met Windara duo in Parijs. Ze is de artistiek directrice van Opus 16 Concerten, in Limburg. 

Locatie: De Bombardon Heythuysen
Datum en tijd: 14 oktober, 2018 11.00 uur Toegang: € 10

Je kunt kaarten reserveren via opus16concertenatgmail.com en je kunt kaarten kopen aan de deur (contant, géén pin). Telefonisch reserveren kan ook bij de Bombardon, 0475-440502.

Zie ook: www.michellepowellpianist.com/opus16   en  www.facebook.com/opus16concerten 

Meer info? Neem contact met ons op!