Cursus kunst, muziek, Theeater - ECI Cultuurfabriek

ECI Cultuurfabriek

Keramiek kind/jeugd – Leudal

Altijd nieuwsgierig geweest wat je allemaal met klei kunt maken? Je kunt de meest fantasierijke bouwwerken maken. Van een potje uit slakkenhuisjes tot een supergrote waterschildpad. Maar ook fantasiehuisjes of -torens. Met hulp van je docent ga je jouw kunstwerk maken.

Deze cursus start 20 september op maandag in De Bombardon in Heythuysen en 1 november op maandag in gemeenschapshuis Ellenhof in Ell.

Deze cursus is speciaal voor kinderen en jongeren die fantastische bouwwerken van klei willen maken. Je leert via diverse opdrachten de fijne kneepjes van het vak.  Iedereen kan op zijn eigen niveau werken aan zijn eigen werkstuk. Door de begeleiding van de docent worden de werkstukken afgewerkt tot iets moois. Er mag gebruik gemaakt worden van andere materialen zoals glas, hout, metaal en stof als het past bij het gemaakte werkstuk.

Deze cursus voor jongeren van 8 tot 18 jaar bestaat uit vijf groepslessen van anderhalf uur. Materiaalkosten zijn bij de cursus inbegrepen.

Smartphone Fotografie 8-12 jaar – Leudal

In deze korte cursus Smartphone Fotografie voor kinderen van 8 tot 12 jaar leer je de perfecte foto maken met jouw eigen smartphone!

Deze cursus start 20 september op maandag in gemeenschapshuis Ellenhof in Ell en 1 november op maandag in De Bombardon in Heythuysen.

Sinds de komst van de smartphone hebben we allemaal een camera op zak. En met iedere nieuwe generatie smartphones, worden die camera’s steeds beter. Het is dan ook niet gek dat we er met zijn allen op los fotograferen. Wil je graag beter en creatiever leren fotograferen met je smartphone? Dan is deze cursus iets voor jou.

Met wat eenvoudige handvatten, leer je tijdens de cursus Smartphone Fotografie hoe je met jouw telefoon fantastische foto’s kunt maken. Want ook al is een smartphone geen professionele camera, je zult versteld staan van de kwaliteit foto’s die je kunt behalen. Zolang je maar weet hoe!

Voor wie?

 • Allereerst, deze cursus Smartphone Fotografie van vijf lessen is speciaal ontworpen voor kinderen en jongeren die zich herkennen in één of meerdere van de volgende punten:
 • je smartphone is vaak de enige camera die je mee hebt
 • je weet wel hoe je een foto kunt maken, maar eigenlijk niet veel over alle instellingen die je smartphone camera stiekem heeft, zoals ISO, sluitertijd of selectieve focus
 • je niet goed weet wat je kunt en moet met alle mogelijkheden van bewerken
 • laat staan alle mogelijkheden van verschillende apps
 • je graag meer leert over compositie, perspectief en scherpte in foto’s
 • je beter wil leren omgaan met licht en donker in foto’s
 • en je graag direct in de praktijk betere foto’s wil maken

Wat leer ik tijdens de cursus?

 • de mogelijkheden van de camera op je smartphone
 • het zien en gebruiken van compositie en licht
 • hoe je een beeld het best kunt vastleggen
 • de basis van het (na)bewerken van foto’s

Deze cursus voor kinderen van 8 tot 12 jaar bestaat uit vijf groepslessen van anderhalf uur.

Musical 8-12 jaar – Leudal

Heb jij altijd al graag op een podium willen staan? En kun je niet kiezen of je nou liever wil acteren, zingen of dansen? Dan is musical les perfect voor jou! Wij stomen je klaar op het gebied van zang, dans en acteren.

Deze cursus start 23 september op donderdag in De Bombardon in Heythuysen en 4 november op donderdag in gemeenschapshuis Ellenhof in Ell.

De cursus Musical biedt jou de kans om je talenten te ontdekken. Je maakt kennis met een misschien nog wel onbekende kant van jezelf. We bieden begeleiding op alle fronten van musical. Zo leer je jezelf te verplaatsen in een andere rol met de acteerlessen, hoe je jouw stem het beste kunt laten horen tijdens zangles én de beste moves bij dans.

Deze cursus voor kinderen tussen 8 en 12 jaar bestaat uit vijf groepslessen van anderhalf uur.

Musical 12+ – Leudal

Heb jij altijd al graag op een podium willen staan? En kun je niet kiezen of je nou liever wil acteren, zingen of dansen? Dan is musical les perfect voor jou! Wij stomen je klaar op het gebied van zang, dans en acteren.

Deze cursus start 23 september op donderdag in De Bombardon in Heythuysen en 4 november op donderdag in gemeenschapshuis Ellenhof in Ell.

De cursus Musical biedt jou de kans om je talenten te ontdekken. Je maakt kennis met een misschien nog wel onbekende kant van jezelf. We bieden begeleiding op alle fronten van musical. Zo leer je jezelf te verplaatsen in een andere rol met de acteerlessen, hoe je jouw stem het beste kunt laten horen tijdens zangles én de beste moves bij dans.

Deze cursus voor jongeren van 12 jaar tot 18 jaar bestaat uit vijf groepslessen van anderhalf uur.

DJ & Producing individueel – Leudal

In deze korte cursus voor jongeren (10-18 jaar) leer je in vijf een-op-eenlessen van 20 minuten hoe je een nummer produceert. Samen met onze docent Jerome Lenders werk je aan het maken van je eigen digitale muziek, van het uitzoeken van de juiste sound en beat tot het opnemen van het uiteindelijke nummer dat je zelf hebt geschreven.

Deze cursus start 20 september op maandag in gemeenschapshuis Ellenhof in Ell en 2 november op dinsdag in De Bombardon in Heythuysen:

Gemeenschapshuis Ellenhof in Ell: start ma 20 september, 5 lessen van 20 minuten, lesdag maandag, lestijd tussen 15:15 en 17:15 uur, tijdstip wordt bepaald in overleg met de docent.

De Bombardon in Heythuysen: start di 2 november, 5 lessen van 20 minuten, lesdag dinsdag, lestijd tussen 15:15en 17:15 uur, tijdstip wordt bepaald in overleg met de docent.

Samen met onze docent Jerome Lenders werk je aan het maken van je eigen digitale muziek, van het uitzoeken van de juiste sound en beat tot het opnemen van het uiteindelijke nummer dat je zelf hebt geschreven. Zing je graag en schrijf je misschien zelfs je eigen nummers? Ook dan is deze cursus zeker de moeite waard! Samen met Jerome kun je dan ook je eigen nummer produceren en ook je eigen vocals erbij opnemen.

Deze cursus voor jongeren van 10 tot 18 jaar bestaat uit vijf individuele lessen van 20 minuten.

Beatbox – Leudal

Heb je altijd al eens willen weten hoe je de coolste beats kunt maken met alleen je mond? Dan is beatboxen misschien iets voor jou! In deze groepscursus Beatbox leer jij samen met anderen je eerste sounds en hoe je hiermee een eigen beat kunt maken.

De cursus start 21 september op dinsdag in De Bombardon in Heythuysen en 1 november op maandag in gemeenschapshuis Ellenhof in Ell.

Je gaat in groepsverband aan de slag samen met docent Truls. We starten met de basisgeluiden van het beatboxen. Dit zijn de geluiden waarmee je veel verschillende beatboxritmes kunt maken en die redelijk makkelijk te leren zijn. Daarnaast ga je kijken naar je ademhaling en hoe je geavanceerdere geluiden kunt gaan maken. Als het kan gaan we samen ook werken aan zingen en beatboxen tegelijk!

Deze cursus voor jongeren van 10 tot 18 jaar bestaat uit vijf lessen van 90 minuten.

Het is mogelijk individuele beatboxlessen van 20 minuten per les te volgen. Je krijgt dan een-op-een les van onze docent Truls. Deze individuele lessen starten op dezelfde data op dezelfde locaties als de groepscursus. Dus:

De Bombardon in Heythuysen: start di 21 september, lesdag dinsdag, lestijd tussen 17:45 en 19:30 uur, 5 lessen van 20 minuten

Gemeenschapshuis Ellenhof in Ell: start ma 1 november, lesdag maandag, lestijd tussen 17:00 en 18:40 uur, 5 lessen van 20 minuten.

Heb je interesse in deze individuele lessen, stuur dan een e-mail naar gaby.dingsatecicultuur.nl

 

Neem voor meer informatie contact op met de beeldende kunst afdeling van ECI Cultuurfabriek via beeldendatecicultuur.nl.

Meer info? Neem contact met ons op!